Μερικά από τα καλύτερα αξιοθέατα στην Νότια Κρήτη

Η Ελλάδα είναι μια χώρα που προσφέρει μερικά από τα καλύτερα τουριστικά αξιοθέατα και προορισμούς στον κόσμο. Ένα από τα νησιά της, συγκεκριμένα, δεν είναι μόνο το πέμπτο μεγαλύτερο στη Μεσόγειο, αλλά φιλοξενεί επίσης όμορφες παραλίες, βουνά και αποσπάσματα της αρχαίας ελληνικής ιστορίας. Η νότια Κρήτη είναι ένα καταφύγιο για τους λάτρεις του ήλιου και τους ανθρώπους που θέλουν να επισκεφθούν πόλεις που φέρουν ίχνη τόσο από το παρελθόν όσο και από το παρόν.

Ιερά Μονή Χρυσοσκαλίτισσας

Μόλις πέντε χιλιόμετρα βόρεια της παραλίας Ελαφονήσι βρίσκεται η Μονή Χρυσοσκαλίτισσας πάνω σε έναν τεράστιο βράχο. Παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι η πατρίδα του διάσημου ελληνικού πανθέου, αυτό το τουριστικό σημείο είναι αφιερωμένο στη Μητέρα Μαρία και την Αγία Τριάδα. Χτίστηκε κατά τη διάρκεια της Ενετοκρατίας και πήρε το όνομά του από το τελευταίο χρυσό σκαλοπάτι από τα αρχικά 98 σκαλοπάτια που οδηγούσαν στο οικοδόμημα. Αν είστε καθολικοί ή σας αρέσει να μαθαίνετε περισσότερα για την θρησκευτική ιστορία, δεν πρέπει να ξεχάσετε να επισκεφθείτε αυτό το μέρος.

Φαράγγι της Σαμαριάς

Η Κρήτη φιλοξενεί πολλά φαράγγια, αλλά το φαράγγι της Σαμαριάς είναι αναμφισβήτητα το πιο όμορφο. Οι πεζοπόροι θα λατρέψουν την πεζοπορία κατά μήκος του μονοπατιού των 16 χιλιομέτρων και το πέρασμα από το φαράγγι, όπου θα περάσουν από πολλά αρχαία και ψηλά πεύκα και κυπαρίσσια κατά μήκος της διαδρομής. Ολόκληρη η πεζοπορία μπορεί να διαρκέσει έως και επτά ώρες, ανάλογα με το επίπεδο της φυσικής σας κατάστασης. Πηγαίνει ως επί το πλείστον κατηφορικά, αλλά στο τέλος θα φτάσετε στο Λιβυκό Πέλαγος και θα βρείτε μια όμορφη παραλία με μαύρη άμμο στην Αγία Ρουμέλη. Μόλις φτάσετε εκεί, οι τουρίστες μπορούν να νοικιάσουν μια βάρκα για να τους μεταφέρει στη Χώρα Σφακίων, μια κοντινή νότια πόλη.

Σούγια

Οι backpackers, οι πεζοπόροι και οι ημερήσιες εκδρομές θα λατρέψουν να επισκέπτονται τη Σούγια στις περιπέτειές τους στη νότια Κρήτη. Οι ταξιδιώτες που έρχονται από το φαράγγι της Σαμαριάς με πλοίο συχνά κάνουν μια στάση εδώ, παίρνουν αναψυκτικά και περιμένουν το λεωφορείο τους για να τους επιστρέψει στα σημεία παραλαβής τους. Αν είστε έμπειροι πεζοπόροι, ίσως σας αρέσει να ακολουθήσετε το Ευρωπαϊκό Μονοπάτι Ε4 προς την Παλαιόχωρα, ένα άλλο παραθαλάσσιο χωριό.

Παλαιόχωρα

Αν πάρετε το Ευρωπαϊκό Μονοπάτι Ε4 από τη Σούγια, θα καταλήξετε στην Παλαιόχωρα. Οδηγώντας από τον Ταυρωνίτη από τη βόρεια ακτή θα φτάσετε εκεί σε περίπου 70 λεπτά. Η Παλαιόχωρα είναι ένα μικρό χωριό ευλογημένο με εύφορη γη, γι’ αυτό και θα βρείτε εδώ πολλούς ντόπιους αγρότες. Δεν υπάρχουν πολλά να κάνετε εδώ όσον αφορά τον τουρισμό, αλλά αν προτιμάτε λίγη ηρεμία στα κρητικά σας ταξίδια, αυτό το μέρος είναι για εσάς.

Υπάρχει ένας λιμενικός περίπατος κοντά στη βοτσαλωτή παραλία, όπου μπορείτε να περπατήσετε και να συναντήσετε αρκετά εστιατόρια και καφετέριες για αναψυκτικά. Σε αντίθεση με άλλες πόλεις και κωμοπόλεις, στην Παλαιόχωρα υπάρχουν περισσότερα οικογενειακά μαγαζιά και εστιατόρια, εστιάζοντας περισσότερο στη θέα και την ατμόσφαιρα.