ΠΑΡΑΛΙΕΣ

beaches

Δίχως άλλο οι παραλίες είναι εντυπωσιακές. Κατά μήκος της Κρήτης μπορείτε να βρείτε παραλίες που ψηφίζονται ως οι καλύτερες παγκοσμίως κάθε χρόνο (Ελαφόνησος, Μπάλος, Βάι και Χρυσή), άλλα όσο εντυπωσιακές και να είναι, προσελκύουν υπερβολικά πολύ κόσμο ειδικά στην περίοδο αιχμής Ιουλίου-Αυγούστου. Βεβαίως θα τις επισκεφτείτε για να βγάλετε φωτογραφίες, ωστόσο τις περισσότερες μέρες θα τις περάσετε απολαμβάνοντας άλλες πιο ήσυχες και όχι τόσο πολυπληθείς παραλίες.

Έπειτα από 20 χρόνια αναζήτησης μιας τέτοιας παραλίας, τη βρήκαμε στο Κουτσουνάρι. Η παραλία είναι μεγάλη, 5χλμ πεντακάθαρης παραλίας, σχεδόν εξολοκλήρου καλυμμένη με βοτσαλάκια λίγο μεγαλύτερα από τους κόκκους της άμμου, ώστε να μην κολλάνε σε κάθε σπιθαμή του κορμιού και των ρούχων σας, αλλά αρκετά μαλακά ώστε να μπορείτε να ξαπλώσετε ή να περπατήσετε ακόμη και ξυπόλητοι (εκτός βέβαια από το μεσημέρι που καίει!)

Υπάρχει η δυνατότητα να καθίσετε σε οργανωμένη περιοχή με ξαπλώστρες/ομπρέλες, μπαρ, εστιατόρια, τουαλέτες, parking και υπηρεσίες εξυπηρέτησης (σε πολύ χαμηλές τιμές) ή να απολαύσετε τη μεγάλη έκταση ελεύθερης παραλίας με μόνη συντροφιά τον παφλασμό των κυμάτων.

koutsounari
koutsounari

Η παραλία είναι κυρίως ήρεμη (δίχως κύματα καθώς υπερισχύουν οι βόρειοι άνεμοι) και διαθέτει μια σχετικά γρήγορη κάθοδο από την ακτή προς το εσωτερικό της θάλασσας. Το νερό είναι τόσο κρυστάλλινο και καθαρό που θα θέλετε να το πιείτε. Η πρόσβαση και το παρκάρισμα είναι εύκολα. Η παραλία είναι κατάλληλη για παιδιά, ζευγάρια, παρέες και ηλικιωμένους. Μπορείτε να κάνετε snorkeling, SUP, windsurfing, θαλάσσια σπορ, αλλά και να ψαρέψετε.

Άλλες αξέχαστες παραλίες

Agios Andreas
Agios Andreas

Για τα νήπια και τους ηλικιωμένους, ο σχηματισμός βραχώδους πισίνας στον Άγιο Ανδρέα

Voulisma
Voulisma

για τους λάτρεις της χρυσής άμμου το «Βούλισμα»

Agia Fotia

για τους ρομαντικούς η «Αγία Φωτιά».

dragon
listis

Για τους πεζοπόρους, τους περιπετειώδεις και τους νέους τα «Σπηλιά του Δράκου – bianco beach bar» & «Ληστής»

xerokampos
xerokampos

Για την ανερχόμενη νέα καλύτερη παρθένα παραλία του κόσμου «Ξερόκαμπος»

Για τις θυελλώδεις μέρες «Μύρτος»

Makry Gialos

για τους λάτρεις των ρηχών νερών / της άμμου «Μακρύ Γιαλός»

για τους windsurfers «Κουρεμένος»

vai
chrisi

για τις καλύτερες φωτογραφίες «Βάι – φοινικόδασος» και «Νήσος Χρυσή – Κέδρινο Δάσος» … που είναι μοναδικές και εξωτικές παραλίες.

Ανακαλύψετε επίσης την παρθένα «παραλία Ερημούπολη»

Και τόσα άλλα….